Missie en visie

RPzorg is ontstaan vanuit een behoefte om de paramedische zorg in de regio te professionaliseren. In december 2023 is de vereniging ParaMedisch Netwerk Rotterdam e.o. (PMNR) overgegaan in RPzorg. Sindsdien is RPzorg  zich aan het ontwikkelen tot een entiteit. Voor het bestuur is het doel dat alle paramedische beroepen in het bestuur vertegenwoordigd zullen gaan zijn om zo de verbinding tussen de verschillende paramedische beroepen nog verder vorm te geven in RPzorg en zo ook een bestuurlijke gezamenlijke stem te gaan zijn.

Onze missie is dan ook:  ‘Alle therapeutenlijnen verbonden!’

Om de therapeuten uit de eerste lijn met elkaar te verbinden zullen er symposia en bijeenkomsten worden georganiseerd, waarbij de verbinding tussen de therapeuten zal worden gefaciliteerd. Bereidheid om kennis over te dragen, werkwijze toe te lichten en empathie te tonen richting de verschillende zorglijnen staat centraal. Elke zorglijn heeft zijn eigen werkwijze en uitdagingen. RPzorg zal zich sterk maken om ieder paramedisch beroep te ondersteunen in het zichzelf verenigen en met elkaar in verbinding te gaan, zodat we een sterke stem in het veranderend zorglandschap zullen zijn! 

 

Hieronder lees je nog meer over onze missie, visie en strategieplan.

Fysiotherapie

KERNWAARDEN

De kernwaarden van RPzorg zijn de centrale basis, van waaruit RPzorg de snelle ontwikkelingen volgt en uitvoert. RPzorg staat voor:

FOCUS, VERBINDEN, POSITIVITEIT, TRANSPARANTIE en MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD. 

Dit is dan ook wat je van RPzorg kan verwachten.  Hiernaast is RPzorg een onafhankelijke entiteit die streeft naar gelijkwaardigheid binnen de eerstelijnszorg voor alle paramedici in de regio Rijnmond. 

 

MISSIE EN VISIE

MISSIE

Alle paramedici verbonden!

VISIE

Wij willen dit bereiken door alle paramedici te verbinden die positief met de inhoud van hun werk bezig zijn en kansen willen creëren om de huidige veranderingen in de zorgmarkt vorm te geven.

De betrokken paramedici hebben een BIG- of KP-nummer. Er wordt ingezet op alle paramedische groepen in de regio Rijnmond. Specialisaties binnen het paramedische vak worden niet als pre ervaren, maar zal bij het inrichten van de multidisciplinaire teams meegenomen kunnen worden.

Alle paramedici kunnen ongeacht hun werkplek lid worden van RPzorg. Dit betekent dat ze vanuit de eerste, tweede en derde lijn betrokken kunnen zijn bij RPzorg.

Om deze paramedici met elkaar te verbinden, zullen er symposia en bijeenkomsten worden georganiseerd. Tijdens de verschillende bijeenkomsten staat bereidheid om kennis over te dragen, het toelichten van de werkwijze en het tonen van empathie richting de verschillende zorglijnen centraal. Elke zorglijn heeft zijn eigen werkwijze en uitdagingen.

Respect is onvoorwaardelijk bij het verbinden van de lijnen. Respect voor elkaar als mens, vakinhoudelijk en voor de verantwoordelijkheid binnen de zorgketen. Dit zien wij als grootste voorwaarde om tot een gelijkwaardige samenwerking te komen. 

Hoe weten we dat het lukt? 

Wij vinden dat het is gelukt als 20% van de paramedici in Rijnmond gefaciliteerd en verbonden is via RPzorg. Dit kan zijn dat zij als lid alleen inhoudelijk verbonden zijn, maar ze kunnen ook bijdragen binnen RPzorg als verbinder of uitvoerend zijn in de keten van de transitie van hulpvragers.

Onze grote droom

Alle betrokken paramedici in Rijnmond verbinden binnen de organisatie RPzorg!

STRATEGIE

Het oprichten van de entiteit RPzorg is in volle gang en heeft de nadrukkelijke aandacht. De komende periode hopen we de: 

  • De leden met zo min mogelijk kosten nu in te laten stappen;
  • Het projectgeld zo direct mogelijk bij de leden laten terecht komen; 
  • Het werklandschap van de paramedici meer kostendekkend te krijgen. 

Het betrekken van de leden doen we op dit moment via een Wattsappgroep, onze website, LinkedIn en de nieuwsbrief. We merken dat het belang van de paramedici in het zorglandschap groot is. Er liggen veel vragen vanuit de regio waarin paramedici een rol kunnen spelen. We zijn ervan overtuigd dat een goed georganiseerd paramedisch domein deze vragen kan gaan oppakken en hiermee het zorginfarct kan gaan verkleinen.